Хасково

Кристиана Димитрова ще представя областта на националната олимпиада по немски

Кристиана Димитрова от 10 Б клас на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ е единственият ученик от Хасковска област, класиран на финалния кръг на Националната олимпиада по немски език.

Тя ще премери сили с още 18 десетокласници от страната в края на март в ЕГ „Пловдив“. Това са ученици от София, Стара Загора, Смолян, Плевен, Пазарджик, Монтана, Кърджали, Добрич, Велико Търново и Варна.

Акцент на финалния кръг е устното изразяване. Гимназистите трябва да впечатлят журито с начина, по който биха реагирали в конкретна комуникативна ситуация и да аргументират лично мнение върху различни становища по даден проблем, допълват от гимназията.

Това не е първият път, в който Кристиана е допусната до участие в националната олимпиада по немски език. Неин преподавател е Наталия Любенова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button