Регион

Общината и социалните помагат на бездомните семейства след пожара в Димитровград

Семействата, които останаха без жилища след вчерашния пожар в блок в Димитровград ще могат да разчитат на помощ от общината, съобщи Руси Вълев от отдел „Охрана“.

Има общински жилища, където временно могат да се настанят някои от бездомните хора. Те трябва да подадат заявления до кметството, като общинските служители ще им окажат съдействие.

Пострадалите могат да разчитат на помощ и обезщетение от Агенция „Социално подпомагане“. Има възможност и за еднократна финансова помощ от общината, след като се подаде заявление до общинския съвет.

ПожарHaskovo.info припомня, че пожарът избухна около 5 часа вчера в стар жилищен блок с 16 апартамента. Сградата са обитавали 12 души. При пожара загина 66-годишен мъж. Предполага се, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Извършват се огледи.

Предстои обследване на изгорялата сграда, за да се прецени какви ремонтни дейности трябва да бъдат извършени.

Мъж загина при голям пожар в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button