Регион

Намериха 830 000 цигари в микробус с чорапи – ВИДЕО

Нов опит за пренасяне на нелегални цигари предотвратиха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Акцизната стока е открита на 13 март при проверка на товарен микробус. Турският водач декларирал, че превозва чорапи от Турция за Германия.

Бусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар. Между декларираната стока са открити кашони, съдържащи кутии с цигари.

Намерени са 830 000 цигари от две различни марки с турски акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 279 450 лева са задържани.

37-годишният водач е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лева и забрана да напуска страната, освен с разрешение на прокурора.

От началото на годината на „Капитан Андреево“ са задържани близо 10 500 000 нелегални цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button