Хасково

Отмениха 2 000 лв. глоба на хасковлийка, набрала 183 пъти телефон 112

Хасковският районен съд отмени глоба в размер на 2 000 лева, наложена от полицията на жена за подаването на фалшиви повиквания към спешния телефон 112.

Наказателното постановление е съставено по-миналото лято и е обжалвано от жената. Тя имала телефон втора употреба, закупен от заложна къща. Апаратът обаче й създавал проблеми.

На няколко пъти идвал кварталният полицай заради обаждания на Бърза помощ, което обаче според нея не било вярно. Униформеният разгледал телефона й и казал, че е повреден.

Тогава жената изхвърлила апарата и си купила нов, с който вече нямало тези проблеми.

По делото е установено, че в периода от 5 юни 2022 г. до 23 юли 2022 г. Националната система за спешни повиквания 112 е отчела 183 повиквания от телефона на хасковлийката. По нито едно от тях обаче не е имало обаждане и провеждане на разговор.

Според съда техническата неизправност е причина за тези обаждане и в случая няма умисъл. „Без вина няма отговорност“, посочват от хасковския съд и отменят глобата.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button