Регион

Карат димитровградските кучета за кастриране в Пловдив

Бездомно куче, илюстрацияОт следващата седмица община Димитровград започва улавянето и извозването на бездомни кучета за Пловдив, където четириногите ще бъдат ваксинирани, маркирани и кастрирани в ОП „Зооветеринарен комплекс“.

Преценката на здравния статус на заловените животни ще се извършва от ветеринарен лекар. Разходите за улавяне, ваксинация, хранене, транспорт, обезпаразитяване за едно куче възлизат на 144 лв. с ДДС, съобщават от община Димитровград. 

От администрацията припомнят, че местният приют за безстопанствени кучата е в процес на изграждане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
22.06.2012 0:47 0:47

това с кастрацията не решава проблема. нас кучетата не на е…бът, те ни хапят. трябва да се предприемам по сериозни мерки.

Истм.М.
Истм.М.
22.06.2012 5:38 5:38

Иван Петров е много прав.Вече тръгнаха далаверите на Иво Димов и Вълчанов директор на ОДБХ.Защо е необходимо да се разкарват животните до Пловдив и обратно за кастрации.Нима в Х-во или в Д-град няма добри ветеринари и добри вет.клиники.Сигурен съм че за половин цена ще извършат услугата,но с тях няма как да стане далаверата.Сто процента в тази схема е включен и З.Василев шеф на тамошната агенция по храните.Ако проследите по близо нещата ше видите че определените 144 лв няма да стигнат само за транспортни разходи.С тази афера ще се скатаят и ограбят хиляди,да не казвам милиони левове,пари на данъкоплатците и европейски фондове.Добре са обучени твоите кадри министър Найденов,малко са закъсняли но нищо ,има все още време да наваксат.Да си мислят само при едни по сериозни проверки.

Димо,Д-град
Димо,Д-град
22.06.2012 8:06 8:06

Езък че е вет.лекар.Този Вълчанов понятие си няма от кастрации.Дали е слагал дори и една инжекция през кариерата си.Явно се касае далавери и то големи далавери.Познавам много добри ветеринари способни да се справят с кастрациите много по евтино.

Яна Янкова
Яна Янкова
27.06.2012 21:27 21:27

Имам информация от 1-ва ръка, че д-р Инджов в Димитровград, им е предложил цени от 20 лв за мъжко и 40 лв. за женско куче! Цените не са наполовина, ана 1/4 от тези на Пловдив. В Пловдив за тази цена дори не слагат резорбиращи се конци (това също е казано от самите лекари)
На въпроса – Защо кучетата на Димитровград се карат в Пловдив за кастрация, ни се отговори под секрет, че двамата кмета са приятели и нищо не може да се направи. Да ни е честито, казвам аз! Надпреварват се кой ще открадне повече.
А колкото до „по-сериозните мерки“, които се предлагат в коментарите, доказано е, че й това не решава проблема. Двамата кмета си въртят далаверите с нашите пари и им е през о..я работа за всичко друго. Нали се вижда, че в града няма кучета вече…може би за около няколко месеца и после колелото се завърта отначало…

Ангелов
Ангелов
30.03.2013 22:07 22:07

Най разпространената пенсия за прослужено време е 140-150 лв , за кастриране и обезпаразитяване на едно куче -144 лв. След това то ще седи чисто и няма пак да стане преносител на болести. От тая далавера по-чиста няма.

Back to top button