Хасково

Изложба на Захари Зограф гостува в Хасково

ИзложбатаБогата изложба на Захари Зограф бе открита в Регионалния исторически музей. Организатори са Министерството на културата, Националният музей на българското изобразително изкуство, община Хасково и хасковският музей.

Подредени са най- известните творби на именития български художник и иконописец – виден представител на Самоковската художествена школа. Сред тях са икони и стенописи от църкви в Пловдив и Копривщица,Бачковския, Рилския, Троянския и Атонския манастир.

Във витрините са също десетки негови скици с туш и акварел, иконни изображения, орнаментални рисунки, скици от натура на хора и пейзажи, етюди.

Забележителното творчество на Захари Зограф бе представено от изкуствоведката Доротея Соколова. Музикална илюстрация на откриването поднесоха децата от хор „Орфей“ при Младежкия център с диригент Елена Цветкова.

Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button