Регион

Наградиха ученици в конкурс за 110 години от Балканските войни

Церемония за награждаването на участниците от Хасковска област в Националния конкурс „Наследник съм на…“ се състоя в ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград.

Конкурсът, обявен от Централно военно окръжие, съвместно с Министерството на отбраната и Министерството на образованието и науката, беше посветен на отбелязването на 110 години от Балканските войни.

Победител на регионално ниво е Ивелин Иванов от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково с проекта си „Наследник съм на…“. На второ място е класирана творбата „Какво е да си бежанец?“ на деветокласничката Яна Георгиева от ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград.

Прочувственият разказ на Марин Кондузов от СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград, озаглавен „Наследник съм на една от жертвите на кланетата от 1913 година“, го изпрати на трето място. Раздадени бяха и поощрителни награди.

Богатството на България са децата ни – млади, находчиви, талантливи, креативни, и аз искрено се надявам, тези деца да останат в България, каза началникът на Военно окръжие II степен – Хасково подполк. Петър Петков, който връчи отличията. Той благодари, както на учениците, така и на техните учители, които са мотивирали и подкрепили възпитаниците при разработването на творбите.

Конкурсът беше проведен със съдействието на РУО, Областния съвет на Съюза на ветераните от войните и Военния клуб – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button