Хасково

Ели Видева, Дорина Инджова и Дарина Параскова членове на Славянската академия

Славянска академия в ХасковоПоетесата Ели Видева, хореографът на балет „Тангра“ Дорина Инджова и актрисата Дарина Параскова станаха членове на Славянската литературна и артистичка академия със седалище във Варна.

Това стана на официална церемония тази вечер в зала Хасково. Така членовете на академията от областния град стават четирима. Първата е поетесата Мина Карагьозова, която се е присъединила към творческото формирование преди година.

На церемонията тази вечер  председателят на Славянската академия Елка Няголова й връчи, спечеленото миналата година „Сребърно перо“ на авторитетния международен конкурс „Златното перо на Русия“, в който участваха повече от 3000 автори от 69 държави. Карагьозова е заслужила втория по ранг приз в раздел проза за гражданската си позиция в разказа „Мандолината“. Елка Няговола подари на регионалната библиотека книги за фонд „Славянска литература“.

Славянска академия в Хасково

Елка Няголова

Заедно с присъединяването на нови членове към Славянската литературна и артистична академия в Хасково бе учреден и Радетелски клуб. В ръководството му бяха избрани известните местни дейци на културата Мина Карагьозова, Ели Видева, Златка Тимонова, Тонка Койчева, Иван Парасков, Иван Маринов и Красимир Захариев.

Славянската литературна и артистична академия е създадена в България преди 6 години. Неин основател е Елка Няголова. Днес Академията има филиали във всичките 11 славянски страни, както и в още 6 други европейски държави. Целта на организацията е да утвърждава славянската близост, сътрудничество и солидарност, развивайки славянската култура и изкуство като духовна територия в общата ни съвременна цивилизация. Основен акцент в дейността на Славянската академия е международния фестивал на поезията „Славянска прегръдка“, който се провежда във Варна. Основната цел на форума е сближението на културите, обмен на културните ценности, на основата на общия праезик и културно наследство на славяните.

Славянска академия в Хасково

Ели Видева

Славянска академия в Хасково

Дорина Инджова

Славянска академия в Хасково

Мина Карагьозова

Славянска академия в Хасково

Дарението за библиотеката

Славянска академия в Хасково Славянска академия в Хасково
Славянска академия в Хасково Славянска академия в Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мина Карагьозова
Мина Карагьозова
01.01.2015 13:41 13:41

Извинете, имам огромна молба.Моята снимка в тази публикация ме показва от най-лошата ми страна. За съжаление, аз правя такива гримаси. И точно такава гримаса, а не истинска усмивка, е уловил вашият фотограф. Понеже тази снимка излиза като пръв резултат, когато изпиша в Гугъл Мина Карагьозова, моля ви да я свалите.

Back to top button