Регион

Разкриват център за откриване на фалшиви документи в Свиленград

Документи, архивВ Свиленград ще работи филиал на новосъздадения  Национален център за борба с фалшиви и подправени документи“. 

Централният офис е в София, а другият в страната – на морската граница в Бургас.

Центърът се изгражда по 2 годишен проект, финансиран от Фонда за външни граници на ЕС, уточниха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Стойността му е 528 хиляди евро.

Вече започнаха специализирани семинари за обучение на експерти, които извършват техническо изследване на документи. За лектори са поканени специалисти от Холандия. Първият семинар бе на тема „Дигитални печатни техники“, а вторият запозна участниците с теорията, причините за въвеждане на биометрична информация в документите, процесите по събиране на данните и проверка на различните индикатори като снимка, пръстови отпечатъци, ирис, ретина.

Третият семинар e на тема „Хартия и полимери“. След успешно издържан тест участниците в семинарите получават сертификати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button