Регион

220 000 ментета и 40 тона перилни препарати са задържани от януари на Капитан Андреево

Близо 220 000 ментета и 44 тона фалшиви перилни препарати са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

В периода от 11 до 15 март в три камиона и четири автобуса, влизащи в страната от Турция са открити 35 855 артикула.

Най-голямото количество ментета е намерено на 11 март при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Босна и Херцеговина.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която сред декларираната стока 13 441 текстилни изделия – по-голяма част от тях тениски, спортни и детски комплекти, спортни долнища, чорапи с обозначенията на световноизвестни марки са намерени още 1 199 чанти, всички с лога на известни марки.

МентетаНа 12 и 15 март при проверки на два товарни автомобила, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа са открити общо 6 997 дрехи, 1 524 парфюма, 705 чанти, носещи словни и фигуративни обозначения на регистрирани марки.

Други 6 787 текстилни изделия, 4 897 парфюма, 214 спортни обувки и 91 чанти, всички с лого на известни марки, са открити при проверки на четири автобуса на 13, 14 и 15 март. Те пътували от Турция за Румъния. Задържаните „маркови“ стоки са били декларирани от шестима пътници, които заявили, че са ги закупили с цел търговия.

В изпълнение на Европейски регламент относно защита на интелектуалната собственост стоките са задържани. За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button