Любопитно

Бургас отбелязва Деня на Тракия със спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Музикално-поетичният спектакъл „Похвално слово за българката“ по вълнуващи стихове на Ивайло Балабанов ще бъде представен във Военния клуб в Бургас на 23 март.

Поводът за гостуването е предстоящият Ден на Тракия, който е официален празник от 2006 г.

„Избрахме тази година за Деня на Тракия да провокираме жители и гости чрез силата на изкуството, защото има истории, които карат кръвта ни да закипи, и именно те ни помагат да помним и ценим всичко, което днес имаме. Нека не оставаме равнодушни!“, казват от Тракийското дружество „Странджа“ в крайморския град, които са организатори съвместно с Община Бургас.

На събитието, което ще е с вход свободен, ще присъстват стотици потомци на бежанци от Източна и Западна Тракия и Мала Азия. Сред очакваните гости са и кметовете на Бургас и Ивайловград – Димитър Николов и Диана Овчарова, както и председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов.

Режисьор на постановката, реализирана от Детска театрална трупа „Мечтатели“ при ивайловградското читалище „Пробуда 1914“, е хасковската актриса Иванка Шекерова.

Спектакълът е вдъхновен от силата и непреклонния дух на българските жени, които подгонени от башибозука в трагичната 1913 г., оставят родния си дом и след страшни изпитания успяват да достигнат на българска земя и да сътворят нов живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button