Хасково

Награден спектакъл с премиера на хасковска сцена

Ключ за седмото небеПиесата „Ключ за седмото небе“ от Иглика Пеева ще бъде представена тази вечер в 18:30 часа в Голямата зала на Младежки център. В главните роли са 17-годишната Мина Иванова и 19-годишният Йосиф Хаджиев.

Пиесата е за изкуство, наркотици, любов и търсенето на ключа към щастието, сподели на пресконференция днес Румяна Георгиева – ръководител на театралната школа към Младежки център, която е и режисьор на спектакъла. 

Двамата млади актьори са работили по подготовката на ролите си три месеца. Миналата седмица постановката „Ключ за седмото небе“ е спечелила първо място на 13-тия международен фестивал „Приказка за теб“ във Варна и първо място за мъжка роля на Йосиф Хаджиев.

Пиесата е много силна, актуална и близка до младежите„, коментира Румяна Георгиева. Нейните възпитаници Мина и Йосиф споделят, че спектакълът засяга най-вече проблема за наркотиците и това, че младите се опитват да гонят милиарди цели, без да знаят мярка. Затова двамата актьори единодушно съветват: „Нека изкуството бъде вашият наркотик!“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button