Хасково

Хасковски магазини продават месо без маркировка

ОДБХМесо без задължителната маркировка върху продукта са открили в хранителни магазини в Хасково инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните. Заради нарушението те са съставили акт на собственика на обекта, който ще отнесе глоба между 500 и 1000 лева. Толкова ще бъде и санкцията за съдържател на бистро, който не поддържа добра хигиена в обекта.

Два пъти по-голяма е глобата за предлагане на стоки с изтекъл срок на годност. Такива са немерни в хасковски хранителен магазин, допълват от местната структура на агенцията по храните.

През изминалата седмица инспекторите са извършили общо 160 проверки в областта. Съставили са 10 акта на търговски обекти в Хасково, Харманли, Тополовград и Свиленград.

Сред глобените са собственици на два магазина в града на Белоногата –  за кафе и захарни изделия. Причината – предлагат се храни без задължителната етикетировка на български език и липса на термометри във фризерите на хладилните витрини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
природоощипник
природоощипник
26.06.2012 12:38 12:38

ами пишете кои са как да се пазим от тях или като пилат понтийски глобихте ги и си измихте ръцете –държавни чиновници мекерета

колю
колю
26.06.2012 21:19 21:19

как ще ги пишат,нали ги чакат да дойдат да се молят за отмяна на актовете.Нали трябва да дадат някоя стотачка на шефовете.Такава им е системата на рушеетите.

Back to top button