Регион

Опитаха да измамят 83-годишна по схемата с пострадал в катастрофа

Измамата била предотвратена, след като тя споделила със свой съсед - бивш полицай

Телефонни измамници са опитали да вземат парите на 83-годишна жена от любимешкото село Малко градище, но в крайна сметка тя се усъмнила в лъжите им и заедно със свой съсед – бивш полицай подали сигнал в районното управление в Свиленград.

В рамките на два часа и половина телефонните измамници се обадили 6 пъти на възрастната жена. Те опитали измама по схемата с пострадал в катастрофа като й обяснили, че внукът е е ранен и има нужда от средства за лечение. В разговора мнимият лекар я попитал къде живее, което усъмнило жената, че има нещо нередно. Тя споделила със своите съседи, които й помогнали да подаде сигнал в полицейското управление в Свиленград.

Само този месец в региона станаха две измами по подобна схема. Възрастна жена от Хасково даде 26 000 лева за „операция“, а друга от Любимец – 5 000 за „очаквана пратка“.

От МВР припомнят, че извършителите на телефонни измами действат в престъпни групи от няколко лица като всеки има конкретна задача, а при разговорите успяват да измъкнат от жертвите си допълнителна информация – имена на близки, месторабота, местоживеене.

Най-разпространените схеми за измама са съдействие на „полицейски“ служител, операция след инцидент, получаване на пратки и във всички случаи с подобни теми на разговор трябва да сме изключителни бдителни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button