Регион

Високоскоростен интернет в 3 общини в Хасковска област

Интернет, архивВ общините Симеоновград, Стамболово и Минерални бани ще бъдат изградени мрежи за високоскоростен интернет. Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ вече е подготвила проектното предложение за развитие на високоскоростен широколентов достъп. Предстои одобрението му от Европейската комисия.

Средствата за общо 29 общини у нас идват като безвъзмездна финансова помощ чрез Оперативната програма „Регионално развитие“. Срокът за реалното изпълнение на проекта е 24 месеца. 

С изграждане на широколентовия достъп до интернет в малките общини към платформата на електронното управление ще бъдат свързани всички общински и публични институции, включително училищата. Така жителите на периферните райони ще могат да ползват електронни услуги.

През 2015 г. се предвижда 75 процента от българите да използват интернет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button