Хасково

Ромка строи колиба на общинска земя, къщата й била тясна

Незаконно строителствоСтроителството в ромската махала е в разгара си. Поредната къщачка се появи на метри зад гаражите на живеещите на ул. „Акация“ 5, сигнализираха читатели на Haskovo.info. По думите им строежът бил незаконен.

След подаден сигнал в общината от администрацията назначиха проверка. Оказа се, че метачката от фирма „Титан“ Николина Ангелова е започнала да гради стая, в която да живее. Новото строителство стартирало съвсем наскоро, а причината – в къщата на Николина живеели двамат й синове, снахите и внуците и вече нямало място за нея.

Жената не скри, че е наясно с факта, че строежът й е незаконен и че е на общински терен. Чакала обаче дълги години да й дадат квартира, но тъй като не получила нищо от администрацията, взела нещата в свои ръце. „Събрахме тухли от тук от там и строим с кал“, разказа Николина. Освен, че къщичката й няма основи, зидарията е крива.

Ромката обаче обясни, че няма друг избор и дори къщата да се срути над главата й, ще живее там.

Служителите на общината й съставиха констативен акт за нарушението, а в 7-дневен срок ще бъде издадна заповед за спиране на започналия строеж. От там нататък всичко е в ръцете на РДНСК, обясниха от общината. 

Ромката обясни, че ще плаща, но няма да премахне къщурката си.

Незаконно строителство

Строежът


Незаконно строителство

Къщата на Николина


Незаконно строителство
Незаконно строителство

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaa
27.06.2012 17:28 17:28

ПОЧВАМ И АЗ ДА СТРОЯ КМЕТЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!И АКО ДОЙДЕШ ДА МЕ БУТАШ,ЩЕ ТЕ ДАМ ПОД СЪД В СТРАСБУРГ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ!ЗАЩОТО СИ РАЗВАЛИЛ МОЯТА КОЛИБА А ВСИЧКИ ЦИГАНСКИ КОЛИБИ СТОЯТ!

kjufl
kjufl
27.06.2012 18:40 18:40

И после, като стане наводнение или земетресение, ще плащаме – няма страшно!

sitizen@mail.ru
sitizen@mail.ru
27.06.2012 21:26 21:26

МАЧКАЙТЕ МАНГУСТИТЕ С ТРАКТОРА, БЕ!!! МАМА ИМ ДА Е*БА ЧЕРНОЛИКА! ЩЯЛА ДА ПЛАЩА! ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ И ТОК, КРАВО! ПЛАЩАЙ СИ ЗДРАВНИТЕ И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ! КВО ШЕ МИ ПЛАЩАШ НА МИРИЗЛИВИЯ КМЕТ, ДЕТО ВИ КУПИ ЗА ПО ДВЕ КЮФТЕТА!

Един 2
Един 2
28.06.2012 15:34 15:34

Питайте я за кого е гласувала,как е назначена в Титан,това са хората на кмета,те го избраха.Ще видите че няма да я съборят и други ще изникнат като гъби след дъжд,и ток ще си хване и вода ще има.Но няма да плаща,така ще е в този цигански град…

Мундарин
Мундарин
01.07.2012 23:24 23:24

Добре бе, не мога да разбера как не видяхте другата незаконно строяща се в същия момент къща, двето е на 15 метра по на ляво? Преди седмица я покриваха с балатоми, а ден след това една жена с папка под мишница седеше, събираше бнякакви парички и на следващия ден беше довека и EVN. Хората от енергото прекараха ток на незаконната постройка и си заминаха, все едно нищо не се е случило…

Еми и аз съм беден и нямам нищо на мое име, да взема да си построя едно скромно именийце зад гаражите пък колко ми е, ще гласувам и аз за кмета…. 😀

Back to top button