Регион

Двама загинаха при катастрофи в Хасковска област

Двама души са загинали при катастрофи през последните дни в Хасковска област, съобщават от полицията.

Както Haskovo.info писа, на 24 март малко сред полунощ при км. 95 на автомагистрала „Марица“ 71-годишен турски водач с автомобил Фолксваген е ударил намиращ се на пътното платно 33-годишен шофьор на камион от Украйна, който по-късно е починал в болница. Мъжът е чакал с камиона си на опашката преди ГКПП „Капитан Андреево“, слязъл е и се е опитал да пресече магистралата, за да стигне до отсрещна бензиностанция, но е бил ударен от колата.

По-късно от прокуратурата повдигнаха обвинение на турския водач, защото се е движил с несъобразена скорост в конкретната пътна ситуация и по непредпазливост е причинил смъртта на неправилно пресичащия магистралата пешеходец. Пробите на двамата са отрицателни.

На турския водач е наложена парична гаранция в размер на 2 000 лева и забрана да напуска страната, освен с разрешение на прокурора.

На 22 март в 5:50 часа на улица „България“ в Тополовград 55-годишен жител на село Орешник с Опел е загубил контрол на управлението, ударил се е в уличните стълби на централната поща и е спрял в ограда. Пристигналите на място медици са констатирали смъртта му.

Също на 22 март сутринта 83-годишен шофьор е пострадал при катастрофа между две коли на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Цар Страшимир“. Прегледан е и е изписан за домашно лечение.

В региона са заловени по един пиян и дрогиран шофьор, както и водач на триколка без свидетелство за правоуправление.

Шофьор на камион загина, ударен от бус на опашката на границата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button