Регион

Откриха ментета на автопазара в Димитровград

Стоки с лого на защитени марки са открити при проверки на автопазара в Димитровград, съобщават от полицията.

На 24 март по обяд на автопазара 47-годишен мъж от старозагорското село Калитиново е продавал парфюми с лого и надпис на запазени търговски марки. Мъжът е признал, че няма разрешение и не притежава изключителното право на притежателите на марките. Той е предал с протокол 50 парфюмни води и му е съставен протокол за предупреждение.

На същия пазар по-късно през деня е установен и 40-годишен хасковлия, разположил за продажба на метални щендери 102 текстилни изделия също с лога на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Собственикът е предал артикулите с протокол на разследващите.

Пътните полицаи пък са иззели безакцизни цигари при проверки на автомагистрала „Марица“. На 22 март при км. 35 те са спрели турски автобус, управляван от 54-годишен жител на силистренското село Искра. При щателна проверка полицаите са установили, че под седалките на 15-те пътника са укрити стекове с цигари от различни марки. Собственик на 3 200 къса е 56-годишен мъж.

По същото време полицаи от хасковското управление са иззели при проверка в село Стамболово от жител на кърджалийското село Малка чинка 980 цигари, а от 43-годишна хасковлийка – 52 саморъчно свити папироси и 300 грама нарязан тютюн. В неработещ хладилник в жилището на 42-годишен хасковлия е открит килограм тютюн.

Цигари без бандерол са конфискували и полицаи от свиленградското управление. На 24 март на паркинг в село Капитан Андреево е проверена 48-годишна харманлийка. В носена от нея чанта са открити 1 600 безакцизни папироси, които са предадени на униформените и ѝ е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.03.2024 8:18 8:18

Голям героизъм извършили!Скъпи на триците евтини на брашното!

Back to top button