Хасково

Хасковски отбор с призово място от национално езиково състезание

Отборът на хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели трето място на първото национално интердисциплинарно състезание, похвалиха се от гимназията.

Тимовете бяха предварително формирани в училищата и включваха ученици от 10, 11 или 12 клас. За Езиковата гимназия се състезаваха Кимбърли Тодорова, Владимира Йовова и Анастасия Влахова от 12 Е клас и Ивана Петкова от 12 Д клас с ръководител – техният преподавател по английски език Диана Деспова. Паричната награда за отбора е 1 000 лв.

В програмата на състезанието, организирано от Асоциацията на езиковите училища в България с подкрепата на УНСС беше застъпена много отборна работа: решаване на казус, дебати, работа по глобален проблем и индивидуални езикови задачи. По думите на председателя на Асоциацията и ръководител на катедра „МИО и бизнес“ към УНСС доц. д-р Васил Петков, разликите в резултатите между отделните отбори са били минимални. „Горди сме, вашето представяне днес надмина и най-смелите ни очаквания“, бе категоричен той.

Езикова гимназияДеканът на факултет „Международна икономика и политика“ към УНСС доц. д-р Светла Бонева връчи и две специални награди на учениците с най-добро индивидуално представяне в рамките на чуждоезиковата писмена част на състезанието. Една от тях беше за Кимбърли Тодорова.

Националното интердисциплинарно състезание се фокусира върху проверка на знанията, уменията и компетенциите на средношколците и цели да провокира критичното мислене, осмислянето и използването на информацията, както и креативността у младите хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button