Хасково

Руски губернатор в „Меката на чалгата“

снимка: Шатура.ру

Ирена Узунова и Андрей Келер

Административният ръководител на Шатурски район Андрей Келер пристига утре на официална визита в Хасково и областта. Руският гост ще бъде посрещнат от губернаторката Ирена Узунова в сградата на областна администрация, след което ще посети две от общините в региона – Димитровград и Свиленград.

Андрей Келер ще разгледа тракийските гробници край селата Александрово и Мезек, Дневния център за деца с увреждания и ОДЗ „Слънце“ в Димитровград, което е ремонтирано с пари по програма „Регионално развитие“ на строителното министерство. Главата на побратимения с Хасково подмосковски район ще дегустира отбрани вина във елитна винарска изба, ще се срещне с местния бизнес и с руски граждани, които живеят тук. В програмата на чуждестранния гост е предвидено и посещение в музикална компания „Пайнер“.  

 По време на разговорите си Андрей Келер ще бъде придружаван от председателя на Координационния съвет на руските съотечественици в България и член на Президиума на Световния координационен съвет Марина Дадикозян и от председателя на Национално сдружение „Заедно с Русия“ и местния Българо-руски клуб Димитър Димитров.

Това е втора поредна визита на ръководителя на Шатурски район в Хасковска област след подписаното през 2005-та година споразумение за сътрудничество между двата региона.  
Haskovo.info припомня, че първата задгранична визита на Ирена Узунова като областен управител бе именно в Шатура миналата есен. Руското градче, което е център на едноименния подмосковски район, е с малко над 30 000 души население и се слави с добре развита електродобивна и лека промишленост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button