Хасково

Син на спасител покрива норматив за морето

Изпитът17-годишният хасковлия Недислав Йовчев бе сред 27-те кандидати за водни спасители, които днес държаха изпит. Младежът плува от малък, баща му също е спасител и затова Недислав е твърдо решен да продължи семейната традиция. 

Момчето бе абсолютно сигурно в успешното си представяне и сподели за Haskovo.info, че изобщо не се притеснява от изпита. Недко няма търпение да дойде следващото лято, когато вече ще е пълнолетен и ще може да упражнява наученото на практика на морето. „Слънчев бряг, Свети Влас или Несебър са моите дестинации“, категоричен е той.

На изпита за водни спасители тази година нямаше представителки на нежния пол. Възрастта на кандидатите варира между 17 и 30 години. Специалисти от БЧК са изненадани, че това лято обучаващите се за спасители са по-малко от минали години. Около 10% от явилите се днес на изпит смятат да работят в чужбина. У нас спасителите получават средно 600 лева с осигурени храна и квартира.

Подготовката за водни спасители включва 56 часа обучение в рамките на един месец. За да издържат успешно изпита, кандидатите трябва да покажат умения в плуване свободен стил, под вода, извличане с буй и спасителна топка, извличане на пострадал, прилагане на освободителна хватка и транспортиране плюс теоретично препитване.

Изпитът Изпитът
Изпитът Изпитът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button