Хасково

Шатура готови да дарят паметник на Сталин

Андрей КелерГотови сме да дарим паметник на Сталин за алеята на тоталитарното изкуство в Димитровград, каза административният ръководител на Шатурски район, Московска област, Андрей Келер, който е на официална визита в Хасковска област. Само че паметникът е доста тежък и ще създаде проблеми при транспортирането, прибави той с усмивка.

Това е второто посещение на руския губернатор в Хасково след подписването на споразумение за сътрудничество между двата региона. Ще продължим нашите делови контакти, ще обменим годишните календари за културните събития в Хасково и Шатура, каза областният управител Ирена Узунова.

Андрей КелерСлед Хасково гостът от Русия посети Димитровград. Там той бе посрещнат с хляб и сол от градоначалника Иво Димов. В програмата на Андрей Келер е включена и среща с кмета на Свиленград, посещение на 2 фирми, исторически паметници и детски заведения, дегустация на вина в популярно шато. Осведомен, че винарните в Хасковска област са вече 16, Келер обеща да лобира нашите гроздови елексири да стъпят на пазара в Шатура и цялата Московска област, която без столицата има население колкото България.

Председателят на Национално сдружение „Заедно с Русия“ и председател на българо-руския клуб в Хасково Димитър Димитров връчи на Андрей Келер възпоменателен медал. От името на руските граждани, живеещи в региона председателят на Координационния съвет на руските съотечественици в България и член на Президиума на Световния съвет Марина Дадикозян му поднесе луксозен фотоалбум „България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.06.2012 16:23 16:23

Браво Ивчо браво Димов,докарай паметника но Сталин в Дим.град и познай къде ще има постоянно цветя,браво…

ха-ха-ха
ха-ха-ха
29.06.2012 17:09 17:09

ГЕРБ + БСП =БСГЕРБ.(Бьлгарски Социалистически ГЕРБ).

Back to top button