Регион

Представят съвременните тенденции в производството на череши и сливи в Димитровград

Семинар на тема „Съвременни тенденции в черешопроизводството и сливопроизводството“ ще се проведе на 29 март от 10 до 12:30 часа в зала „Гросето“ в Димитровград, съобщават от общината.

Лектор ще бъде проф. д-р Валентин Личев от Аграрен университет – Пловдив. Темите са „Тенденции в използването на подложките при черешови и сливови сортове“ и „Новости при резитба за формиране и плододаване при череши и сливи“.

Участниците ще се запознаят с иновативните тенденции в използването на подложки при черешови и сливови сортове и ще наблюдават нагледно основните принципи на резитба за формиране и плододаване.

Присъстващите ще бъдат информирани за изпълнението на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., дейността на НССЗ по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ и възможностите за подпомагане на земеделските стопани чрез интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г.

Организатори на събитието са Народно читалище „Марица-2008“ в село Райново и Националната служба за съвети в земеделието – Териториален областен офис Хасково.

В Крепост и още няколко села в общината през последните 20 г. се създадоха черешови и слиивови насаждения. Амбицията е семинарът да бъде полезен на земеделските производители, както и на отглеждащите костилкови видове в личните си стопанства, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button