Регион

Влаковете между Димитровград и Пловдив със 160 км в час

Официалните лица във влака, снимка от МТОт днес всички влакове по линията Пловдив – Димитровград могат да се движат с 160 км/ч. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на официалното откриване на жп отсечката.

Това обаче едва ли ще се случи на практика, тъй като при инспекция на трасето миналата година лично министърът призна, че БДЖ не разполага с подобни влакове.

На церемонията присъстваха еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан, президентът на Република България Росен Плевнелиев, министър- председателят Бойко Борисов и министрите Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Мирослав Найденов.

„За да се развива една държава, трябват инвестиции в хората, в малките и средни предприятия и в инфраструктурата“, каза еврокомисарят Хаан и допълни, че участъкът е от трансевропейски коридор IV.

Това трасе отговаря на всички европейски изисквания, изградени са десетки надлези и подлези, поставени са шумозаглушителни стени, а 12 гари са напълно реновирани, каза министър Московски. Тук ще бъдат извършени и тестовете на новите спални вагони, които закупихме от Турция, допълни той.

Очаква се до края на годината да бъде завършена отсечката Свиленград – турска граница. Частта Димитровград – Свиленград е разделена на два лота като вече има избрани изпълнители, които трябва през лятото да започнат работа, допълват от Министерството на транспорта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ivan
Ivan
01.07.2012 14:09 14:09

Vizte da vidite,che shte prodalzat da si se dvizat s 50 km/h
BDZ shte ima liniq za 160 km/h i pak shte se vlachi.
Vizte stranicata na BDZ i shte razberete,che nqmat namereniq da se dvizat s 160.

Анонимен
Анонимен
02.07.2012 19:14 19:14

Не ги знам с какви намерения са от БДЖ, само се моля цената на хляба да не тръгне да гони влаковете! Амин!

Back to top button