Хасково

Хлябът поскъпна с 10 стотинки, хасковлии негодуват

ХлябХлябът и закуските от днес са с 10 стотинки по-скъпи – установи проверка на Haskovo.info в търговската мрежа на града. Причината за увеличението е скокът на цената на тока с 13 % от 1 юли.

ХлябНай-масовият заводски хляб в Хасково вече струва 90 стотинки. Повечето клиенти тази сутрин не бяха информирани за поскъпването на насъщния, но реагираха равнодушно, докато други жители на областния град негодуваха гласно от поредното увеличение.

Местни търговци коментират, че новата цена на хляба прави най-голямо впечатление на възрастните хора, които пестят всяка стотинка заради ниските си пенсии. „В моето семейство купуваме не по един, а по 2 хляба на ден, защото сме петима“ – сподели 85-годишният Никола Стойчев, който пазарува ежедневно. Той се притеснява, че вдигането на тока ще доведе до верижно увеличение на всички хранителни стоки от първа необходимост, което ще затрудни още повече семейния бюджет.

Хляб

44-годишната Милена Александрова също научи за новата цена на насъщния докато пазаруваше тази сутрин. „Не съм очаквала това поскъпване и не съм съгласна с него„, коментира тя пред Haskovo.info на излизане от хранителен магазин. „Колкото и да увеличат хляба, без него не можем. Жалко, че цената се променя, а качеството си остава същото“ – смята хасковлийката.

Оказа се, че само една фирма-производител от региона не е увеличила цената на продуктите си. До края на седмицата обаче продавачите в областния град очакват поскъпване и на захарните изделия и месата.

Собственикът и директорът на най-големия производител на хляб в Хасковско не бяха открити за коментар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ppp
ppp
02.07.2012 17:18 17:18

Няма да купувам хляб!

Анонимен
Анонимен
02.07.2012 17:32 17:32

На пук на Боко Тиквата ще ядем пържоли,мутренска държава…

Анонимен
Анонимен
02.07.2012 19:09 19:09

Ох, купих!
Когато цената на хляба се вдига, цената на политиците падааааааааааааааааааааааааа.
Нали?

Анонимен
Анонимен
02.07.2012 22:07 22:07

яжте по-малко хляб бе селяци!!!

Back to top button