Любопитно

Филм на режисьор от Хасково с премиера в Бургас

Пълнометражният филм „Блудният син“ на родения в Хасково режисьор Димитър Сарджев ще има своята премиера на 22-рия „София филм фест на брега“ в Бургас.

На прожекцията днес от 18 часа филмът ще бъде представен лично от режисьора, който е и сценарист и продуцент на продукцията. На следващия ден Сарджев, заедно с режисьора Мария Стоянова, която има роля във филма, ще разкаже подробно за работата си на среща със зрители и медии.

„Блудният син“ разказва историята на 80-годишната Гергана, която всеки ден на една изоставена спирка чака своя загинал в Ирак син. Там тя среща пребит от лихвари таксиметров шофьор, и го припознава за своя изчезнал син.

Филм
Димитър Сарджев

Димитър Сарджев е завършил НАТФИЗ – специалност театрална режисура в класа на проф. Иван Добчев, а след това и филмова и телевизионна режисура в класа на проф. Георги Дюлгеров. Режисирал е представления в Театрална работилница „Сфумато“. Има няколко късометражни филма, сред които „Хотел, гълъби“ и „Семеен портрет“. Автор е на документалния филм „Срещу течението на времето“, посветен на пионера в микрохирургията доц. Бинка Попова.

Част от снимките на „Блудният син“ са правени в Хасково, за което Haskovo.info писа. За снимачна площадка беше избран терена около паметника на 10-ти родопски полк, преди районът да бъде благоустроен.

Във филма зрителите ще видят и популярната хасковска вокална група „Лотос бял“ с ръководител Стефан Милев. Формацията изпълнява песни, някои от които са по текст и музика на Милев.

Опасаха със скеле паметника на Родопци, снимат игрален филм

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button