Хасково

Люлебургаз обучава хасковски учители

ПГМЕТ, архив22-ма учители по електроника, електротехника и машиностроене от ПГМЕТ“Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково заминаха за Люлебургаз. В продължение на 2 седмици те ще се обучават в тамошната Индустриална техническа професионална гимназия.

Теоретическите и практическите  занимания включват теми по информационни и комуникационни технологии, цифрово-програмно управление, пневматика и електропневматика, технически английски език. Целта е повишената подготовка на учителите да подобри качеството на професионалното образование в съответствиe с изискванията на пазара на труда.

Обучението в турския град е в рамките на приключващия  1-годишен  проект на хасковската гимназия, финансиран с 234 хиляди евро по програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави. Базата за обучение на бившия Механотехникум се обогати с новозакупените  компютри, машини с цифрово програмно управление, софтуери за проектиране и специализирана литература за училищната техническа библиотека.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
???
???
03.07.2012 18:34 18:34

Голямо обучение, голямо нещо! Само не е ясно на кой ще предават знанията си тези учители – в ПГМЕТ за поредна година закриват паралелка!

Back to top button