Регион

В Свиленград ще изграждат пречиствателна станция заради мангана във водата

Предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода в Свиленград, съобщават от общината.

Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да бъде дадено разрешение за изработване на проект за ПУП – план за застрояване на пречиствателното хидросъоръжение. За тази цел бяха отредени около 13 дка общинска земя в землището на Свиленград, местност Дюнлюка, в района на Помпена станция „Лъв чешма“.

На този терен инвеститорът ВиК – Хасково ще изпълни проектиране и строителство на пречиствателна станция за питейна вода за нуждите на община Свиленград по европейски проект. След изработване на плана за застрояване ще бъде подготвен инвестиционен проект. Очаква се строителството да стартира в началото на следващата година.

Свиленград„С това решение на Общинския съвет подкрепяме предстоящото изграждане на станция за пречистване на питейната вода, с която ще решим дългогодишния проблем с високите нива на манган в състава на водата в нашия район“, заяви Карчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хубуу е
Хубуу е
28.03.2024 21:48 21:48

В Хасково кога ще има нормална вода за пиене? 5 лева на кубик плащаме, а купуваме вода за пиене и готвене.

Back to top button