Хасково

Тръгват за Кабул с плакет на Богородица

Рота КабулС плакет на хасковската Свeта Богородица и знамена на общините Хасково, Димитровград и Харманли тръгва за Афганистан 7-ма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул. Тя е част от операцията на международните сили за поддържане на сигурността ISAF.

Десетки роднини, близки и приятели на военослужещите се подслониха под сенките на площад „Свобода“, за да наблюдават тържествения ритуал по изпращането на ротата. В Кабул днес е 36 градуса, отбелязаха читатели на синоптичните прогнози.

Рота КабулНационалният командир на контингента полковник Пламен Атанасов от командването на Сухопътните войски получи сертификата на отлично подготвената рота. „Бъдете високо дисциплинирани и отговорни, готови за всякакви предизвикателства. Издигайте авторитета на България както сред нашите съюзници, така и сред населението“, каза началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев подчерта, че Афганистан е все още размирна държава, където ситуацията често е непредвидима. „Бъдете умни, пазете се един друг“ заръча той на изпроводяк. „Носете България в сърцата си“, пожела в словото си областният управител Ирена Узунова.

„Ура“ за успешна мисия и „Велик е нашият войник“ екнаха на площада, когато седма рода премина в тържествен марш.

23-тия контингент на българската армия за охрана на външния периметър на летище Кабул е последният, с който завършва мисията на страната ни в състава на многонационалните сили. След 6 месеца Хасково ще очаква военослужещите в пълен строй, в добро здраве и кондиция.

Рота Кабул Рота Кабул
Рота Кабул Рота Кабул

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
atodorov
atodorov
06.07.2012 23:18 23:18

Върнете се живи и здрави, момчета и момичета!

Капитан Ферго
Капитан Ферго
07.07.2012 13:48 13:48

Питане?Кой им плаща на тия „миротворци“,от чий джоб излизат паричките и отива в техния аъъ.

jaki
jaki
18.07.2012 12:40 12:40

gospod da si gi pazi na6ite mom4eta i momi4eta,i da se priberat dogodina jivi i zdravi vsi4ki.a na tezi koito se interesuvat ot kade idvat parite za misii,moga samo da kaja,4e tova ne e tqhna rabota.ako mojeha i te da zaminat na misiq i da riskuvat jivota si,6tqha da razberat,i da govorqt drugo.

Back to top button