Хасково

„Свекърва“ обра овациите на фестивал в Поморие

Фестивала в ПомориеХасковска постановка се превърна в истински празник за зрителите на Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена край морето“, чийто домакин бе Поморие. За четвърти пореден път в престижния форум участва театралната школа при местния Младежки център с ръководител Румяна Георгиева.

Нейните възпитаници от „Малък младежки театър зад пазара“ представиха на 5-тото издание на фестивала пиесата „Свекърва“ на Антон Страшимиров, където главната роля изпълнява бъдещата абитуриентка от ПМГ Димана Щерева.

Младите актьори от хасковската трупа отново са били изключително добре посрещнати от публиката. „Читалище „Светлина“ в морския град е прекрасен домакин и организатор на форум за деца и от деца“ – споделиха след завръщането си възпитаниците на Руми Георгиева.

В тридневния фестивал, който няма конкурсен характер, участваха 27 спектакъла на театрални състави от цялата страна и един от Украйна. Всички участници във форума получиха плакети и грамоти за участие. Фестивалът бе закрит с фолклорен концерт от Словакия.

Фестивала в Поморие Фестивала в Поморие

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button