Регион

Бойко ще инспектира строителството в Бисер

Бисер строеж, архивПремиерът Бойко Борисов пристига утре в харманлийското село Бисер заедно със земеделския министър Мирослав Найденов и министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Те ще се запознаят с хода на възстановителните работи в наводненото през февруари селище и ще връчат заповеди за одобрение на 10 проекта за подпомагане на пострадали земеделски производители от общините Харманли и Любимец.

Още два от проектите, с които те са кандидатствали по Програмата за развитие на селските райони, са в процес на окончателно одобрение от Държавен фонд „Земеделие“. Помощта е в размер до 7 500 евро като ежегодно се изплащат по 1 500 евро.

Целта е одобрените полупазарни стопанства да станат пазарни след успешното приключване на проектите и да се издържат от земеделската си дейност, както и да осигурят допълнителни работни места в района като наемат временни или постоянни работници. Общата стойност на проектите е около 180 000 лв. – уточниха от пресцентъра на правителството.

В Бисер премиерът ще проследи хода на строителството на първите 10 къщи, възстановявани с доброволни дарения, както и довършителните работи в селската църква, която също сериозно пострада при наводнението.
  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button