Хасково

Генерал-майор от Хасково е предложен да оглави Военната академия

Министерският съвет в оставка прие решение за предложение до президента Румен Радев за издаване на указ, с който да назначи генерал-майор Стайко Прокопиев на длъжността началник на Военната академия „Г. С. Раковски“, считано от 24 април тази година.

Генерал-майор Стайко Прокопиев е роден в Хасково. Завършил е ВВОУ „Васил Левски“ – Велико Търново, ВА „Г. С. Раковски“, Националния университет по отбраната на САЩ във Вашингтон, както и курсове в Канада, Германия и САЩ.

Започва офицерския си път като командир на танков взвод. Преминава през длъжности като началник на учебен център за подготовка на новобранци, щабен офицер в оперативните отдели в щабовете на танкова бригада, армейски корпус, Главно оперативно управление на ГЩ, началник на направление и държавен експерт в дирекция „Стратегическо планиране“, съветник по отбранителните въпроси в българското представителство в ЕС.

От 2015 г. до 2018 г. е командир на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България, а от 2019 г. е директор на Дирекция „Стратегическо планиране“. От 2 октомври 2020 г. и с днешна дата е директор на Щаба на отбраната, уточнява правителствената пресслужба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Нас ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ...
Нас ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ...
30.03.2024 13:10 13:10

Голямф ЛАЙНО КРАВЕШКО…

ГЛАГОЛ
ГЛАГОЛ
31.03.2024 6:31 6:31

БЪЛГАРИЯ НЯМА АРМИЯ , СЮРБЮЛЮК ГЕНЕРАЛИ !

Back to top button