Любопитно

Художникът Димитър Каратонев открива изложба в София

На 2 април столичната галерия „Париж“ ще представи изложбата „У дома“, създадена от отдавна утвърдилия се на българската сцена художник Димитър Каратонев от Харманли.

Експозицията съдържа над тридесет живописни платна, изпълнени в стила на реализма, показващи едновременно по един класически и модерен начин някои от любимите на автора български села и малки градчета.

Озаглавена е „У дома“, защото тя пресъздава живота, който тече или пък е застинал около домовете на хората в Източните Родопи или пък в рибарските селища край Созопол и Несебър. Картините са уловени моменти и отрязъци от време, често показани от различни ракурси.

ИзложбаДимитър Каратонев е художник с много лица – на график, живописец, акварелист, като навсякъде се вижда какъв мощен талант има в себе си, защото нито едно направление не му е по-слабо от другите. В цялото му творчество се вижда погледът на наблюдателя, който умее да съзерцава и да вижда невидимото зад видимото, казват изкуствоведите.

ИзложбаКаратонев е завършил специалност графика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. От 2007 година членува в Съюза на българските художници. Участва в множество национални и международни изложби, в това число международни биеналета и триеналета на графиката в Токио, Кремона, Гливице, Напока, Истанбул, Лодз, Буенос Айрес. Организирал над 20 самостоятелни изложби в Киев, София, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Харманли, Димитровград, Хасково.

Сегашната изложба може да бъде разгледана до 20 април на живо, както и онлайн – в сайта на галерия „Париж“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button