Регион

10 земеделци получават пари по проекти след наводненията

Бойко Борисов и министри в Бисер10 земеделски стопани от общините Харманли и Любимец получиха днес от премиера Бойко Борисов заповеди за одобрение на проектите, с които са кандидатствали за помощ по Програмата за развитие на селските райони. Предстои още два проекта да бъдат одобрени.

Всеки от производителите, пострадали при наводнението през февруари, ще получи до 7 500 евро за развитие на стопанството си и наемане на работна ръка. Церемонията по връчване на заповедите за одобрените проекти се състоя в харманлийското село Бисер, което продължава да се възстановява след бедствието тази зима.

Придружен от трима министри, Бойко Борисов лично инспектира как върви хода на строителството в Бисер. Очаква се скоро да бъдат завършени първите 10 къщи, възстановени с дарения.

5,8 милиона лева са осигурени за изграждането на водопровод и канализация в село Бисер, съобщи министърът по европейските средства Томислав Дончев.

Премиерът посети и местната църква, която също пострада сериозно при наводнението през февруари. Той получи икона като дар от жителите на Бисер и настоятелството на храма. Очаква се през септември в изцяло ремонтираната църква да бъде направено първото кръщене.

 

Бойко Борисов и министри в Бисер

Един от проектите е на спасителя Атанас Атанасов
 

Бойко Борисов и министри в Бисер

Първата възстановена къща ще бъде на Васил Васев
 Бойко Борисов и министри в Бисер  Бойко Борисов и министри в Бисер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
az
az
05.07.2012 14:25 14:25

abe s tva navodnenie nekoi mai e kandidat mediina zvezda,primerno iliqn i brat ,mu yosko,ama taka se vazpolzvaha ot tva navodnenie 4e nemam dumi.ama gospod gleda pak da ne vi navodni ne6to ili pojar da vi izpepeli,pa to se znae kvo imahte we bratq,ko sa per4ite,kreditite vi beha nai mnogo hahaha,

Back to top button