Хасково

Полицията отчита спад на престъпността

ОДП сграда, архивНад 37 на сто от престъпленията на територията на Хасковска област са разкрити. Това е над средният процент за страната, който е около 36 на сто – отчита в деня на своя професионален празник областната дирекция на МВР. Нейното ръководство дава добра оценка за работата на служителите си.

От регистрираните през първите шест месеца 1106 престъпления в областта са разкрити 308, което сочи по-нисък ръст на престъпността спрямо миналата година. Тогава са били регистрирани над 1500 криминални деяния, от които обаче са разкрити 406. От януари насам са станали 2 убийства – в Димитровград и Тополовград, извършителите им са задържани.

Общото количество конфискувани безакцизни цигари за отчетния период е близо 999 000 къса. Заловени са 3.456 кг марихуана и 31 канабисови разстения, над 25 грама амфетаминово прахообразно вещество и 25 таблетки и 1 грам хероин.

Налице е спад в кражбите – 564 за първото полугодие на тази година срещу 886 за миналата. Според шестмесечния отчет на полицията е намалял броят и на непълнолетните извършители – 40 срещу 51 миналата година, както и на извършените от тях прояви. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
30г.служба в МВР.
30г.служба в МВР.
05.07.2012 15:56 15:56

Честит празник на всички настоящи и бивши служители на МВР.С пожелание,колкото отивания на служба,толково завръщания у дома.А иначе бивши няма както няма „БЕЛИ НЕГРИ“…

Back to top button