Хасково

Кметът: Очакваме блокиране на европейското по мотокрос

Иван Иванов, Георги Иванов и Богдан НиколовЗа първи път в спортната си история Хасково ще бъде домакин на европейски шампионат по мотокрос. В събота тук пристига спортен комисар от Европейския мотоциклетен съюз, който ще инспектира полигона. Очаква се да бъде издаден лиценз за организиране на европейски шампионати по трасето, коригирано наскоро съгласно критериите за провеждането им.

„Още в събота обаче вероятно ще бъдат блокирани подходите, въпреки че Административният съд се произнесе, че са законни„, каза на импровизирана пресконференция днес кметът на община Хасково Георги Иванов.

Тъй като първоначалната дата на състезанието бе 27 май, още през април общината е изпратила за съгласуване в КАТ нужната документация, която е подписана без забележки. Заради лошото време шампионатът е отложен за 6 и 7 юли, но вчера върху същата папка, със същата документация, е сложено отрицателно становище. „Можем само да гадаем защо едно и също нещо е подписано по различен начин“, коментира хасковският кмет. Той отново показа снимките от самолет, за които Haskovo.info  писа – доказателствен материал в съда, че оспорваните пътни връзки са отпреди 2011 г.

В очакване на „атракцията блокиране на спортно мероприятие“ по думите на кмета, общината подготвя две допълнителни отбивки по полски пътища, които да поемат движението.

Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности  в Общинския съвет е сезирала министъра на вътрешните работи за случая. Образувана е проверка от Инспектората на МВР. Миналата седмица двама негови представители са пристигнали в Хасково и са разговаряли с ръководството на общината и с общински съветници. До този момент не сме уведомени за резултатите от проверката, уточни председателят на Общинския съвет Иван Иванов.

Ако бъдат блокирани подходите, излагането става европейско, смята Богдан Николов, президент на Българската федерация по мотоциклетизъм.  Очаквам голяма конкуренция, България също има много талантливи състезатели, допълни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kasabalija
kasabalija
05.07.2012 14:12 14:12

то нашият кмет очаква ,че ще го гърмят от години но пък не става,но той си плаче…….

Back to top button