Регион

Свиленград – отличник в електронното управление

Община Свиленград, архивОбщина Свиленград има най-успешна дейност в електронното управление. След нея в челните места в тази класация са  общините Габрово и Баните, Смолянска област.

Констатациите са направени в доклад за състоянието на администрацията през 2011 година, който бе разгледан от Министерския съвет. Администрациите- отличници, противно на очакванията, не са в централната власт, а в провинцията, коментират експертите. Нещо повече – обобщените данни показват, че 365 от общо 515 държавни и местни администрации у нас все още не предоставят услуги по електронен път . Въвеждането на електронно управление и тази година остава приоритет на кабинета.

Свиленград подобри качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса чрез електронни услуги в резултат на реализацията на проект по Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския социален фонд. Въведеното електронно обслужване пести време и средства. От миналата година в общината е внедрен бизнес процесор – български софтуерен продукт, който улеснява работата с документацията на всички административни звена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button