Любопитно

Раздадоха 650 фиданки за Седмицата на гората, засадиха бреза и дъб на булевард в Хасково

650 фиданки бяха раздадени от Държавното горско стопанство на хасковлии по случай Седмицата на гората. Те са от видовете Черен бор, Кипарис и Махалебка и можеха да бъдат получени от служителите на стопанството преди обяд.

Десетки хасковлии си взеха фиданки, за да ги посадят в дворовете и около блоковете си. Сред тях имаше и учители, които ще ги използват, за да покажат на децата как да се грижат за природата.

Част от хората смятат да облагородят и междублокови пространства, където и сега имат беседки, но допълнителната зеленина ще им осигури още повече комфорт.

Директорът на Държавното горско стопанство в Хасково Диана Василева припомни мотото на Седмицата на гората – Гората е живот и наша обща отговорност.

Фиданки
Диана Василева

Заедно с експертите от Държавното горско стопанство заместник – кметовете Динко Тенев и Танер Емин и заместник – областният управител Митко Петров по-късно се включиха в демонстративно засаждане на дървета в зеления пояс на бул. „Съединение“ пред МБАЛ – Хасково. Там вече ще растат бели брези и червен дъб.

Фиданки

Местата за новите фиданки бяха предварително подготвени от горските, които обясниха, че при засаждането трябва да се съобразят някои специфични неща като подрязване на кореновата система, правилно поставяне на дръвчето и трамбоване, за да се „хване“ без проблем. После обаче трябва и да се полагат грижи за него.

Фиданки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button