Хасково

Живакът достигна 35 градуса, спряха ТИР-овете

спирането на тировете35 градуса бе температурата, която бе измерена днес следобед в Хасково – съобщиха от местната Метеорологична служба.  Въпреки голямата жега навън, температурен рекорд до края на деня не се очаква като се има предвид, че на 5 юли 2000-та година живакът в термометрите в областния град е достигнал цели 43 градуса.

Хасково е една от 20-те области, в които днес бе обявен код „жълто“ заради очаквани високи температури. Следобед пътните полицаи отклоняваха на паркинг „Клокотница“ движещите се по главен път Е-80 ТИР-ове. Шофьорите трябва да изчакат до 21 часа дори и температурата да падне под 35 градуса. Спирането на тежкотоварните камиони, което се прави в големите жеги, цели да се предпази пътната настилка от размекване и разрушаване.

Междувременно Националният институт по метеорология и хидрология излезе с предупреждение по европейската система „Мeтеоаларм“, че утре отново се чакат температури над 35 градуса в 17 области, сред които и Хасково.

Image спирането на тировете
спирането на тировете спирането на тировете

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button