Хасково

Обиски в Хасково и Свиленград при акцията на ДАНС, свързана с контрабандата

Най-малко 5 адреса на територията на Хасковска област са станали обект на проверка, като част от акцията на ДАНС и КПКОНПИ, която започна днес. При нея в столицата са обискирани жилището и кабинета на шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

Два от проверяваните имоти са на територията на Хасково – един във вилна зона „Каменец“ и един в центъра на града на улица „Сан Стефано“.

Три са адресите в Свиленград, където са влезли агенти на ДАНС. По неофициална информация има извършени и арести в Хасковско.

АкцияПроверяваните в региона имоти са свързани с бивши и настоящи служители на Митниците и бизнесмени. Предполага се, че до акцията се е стигнало покрай разследване на контрабандни канали.

АкцияПо информация на Нова от дома на Петя Банкова са иззети бележки, които тя си е водила за различни обучения, както и договор за потребителски кредит на съпруга ѝ.

Според източници на БНТ операцията на ДАНС е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button