Любопитно

Млади етнографи проучват кулинарни рецепти от Тракия

Читалище „Тракия – 2008“ в Хасково посрещна възпитаници на Школата по етнография и история към Младежкия център в града.

Домакините разказаха за кулинарни рецепти от Тракия, които са наследили от своите баби и майки. Гимназистите записаха как се приготвя качамак от царевично брашно и други блюда, традиционни за тракийската кухня.

Те ще използват наученото в подготовката за предстоящото си представяне в XXV-ия Национален ученически празник „За хляба наш…“ в Благоевград. Празникът в края на този месец е посветен на Деня на Земята – 22 април. Участниците в хасковската школа с ръководител Нели Арнаудова винаги се завръщат с награди.

Радваме се, че можем да ви бъдем полезни, каза секретарят на читалището Анета Георгиева, която пожела нови успехи на младите етнографи. Председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев им връчи екземпляри от наскоро излезлия том „Тракия“, издание на хасковския филиал на Тракийския научен институт със съдействието на Община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button