Хасково

РДНСК затвори подходите към мотопистата

МотопистатаРегионалната дирекция за национален строителен контрол затвори подходите към мотопистата. Под полицейска охрана двама служители на местната структура на ДНСК опънаха лентите около 17:30 часа.

Това става ден преди старта на Европейския шампионат по мотокрос, който ще се проведе в Хасково през уикенда. Участниците в международното състезание и публиката ще трябва да минава по черния път, за да достигне до мотопистата.

Haskovo.info припомня, че сагата с мотопистата започна през август миналата година. Тогава на възстановеното съоръжение бе планирано да се проведе кръгът от републиканския шампионат по мотокрос. Областният управител Ирена Узунова обаче разпореди проверки на законността на пистата и състезанието.

МотопистатаИзводът на Областното пътно управление и РДНСК бе, че са направени две незаконни пътни връзки към пистата. Тогава в съда бяха образувани две дела – едното е за законността на подходите, а с другото градоначаникът обжалва глоба от 5000 лева, наложена от ДНСК за това, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата са незаконни.

По първото дело Хасковският административен съд се произнесе в края на юни. Магистратите обявиха, че подходите към мотопистата не са незаконни.

Решението по второто дело се очаква да стане ясно в най-скоро време. Факт е обаче, че няма вязло в сила решение на съда, тъй като изхода от първото дело се обжалва на по-горна инстанция.

Да спре Европейския шампионат по мотокрос се опита и министърът на спрота Свилен Нейков. На 3 юли той изпрати писмо, в което обяснява, че не е давал разрешение за провеждане на такова състезание. Днес обаче министърът се поправи и обясни, че е бил подведен. В писмо до Федерацията по мотоциклетизъм Свилен Нейков обяснява, че не е в правомощията му да спре такова състезание, тъй като то не се организира от българската федерация по мотоциклетизъм, а от европейската и нещо повече – мотопистата не е държавна собственост.

МотопистатаМеждувременно кметът на Хасково обяви, че директорът на полицията комисар Петьо Петров изземва функциите на ДНСК и превишава правомощията си. Градоначаникът дори изпрати писмо до вътрешният министър Цветан Цветанов, в което поиска Петров да бъде наказан. В обръщение до медиите пък началникът на областната дирекция днес обяви, че твърденията от страна на администрацията, че ОД на МВР и ръководството й се опитват да попречат на състезанието са неоснователни и безпочвени.

Комисар Петров обаче е категоричен, че по време на Европейското по мотокрос в Хасково ще спазва закона и няма да прави компромиси за никого. От полицията са категорични също, че второто писмо на спортния министър Свилен Нейков, което позволява провеждането на мотокроса, не е пристигнало до управляваната от него служба.

От общината обявиха, че мотокрос ще има. Утре в 10:00 часа започват тренировките. Стартът на същинското състезание ще бъде даден в неделя от 11:00 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДАМАДЖАН
ДАМАДЖАН
07.07.2012 10:25 10:25

Много лесно ще се оправят работите в България със спазването на законите. Просто трябва всеки който издава някаква заповед, да носи ЛИЧНО всички отговорности за последствията (включително и МАТЕРИАЛНИ), т.е. ако се окаже че не е бил прав, да плати целия масраф от ДЖОБА СИ. Смятам, че тогава много неща ще се променят

Back to top button