Хасково

14 издържаха изпита за спасители, чакат трима на поправка

14 от курсистите издържаха днешния изпит за басейнов спасител на плувния комплекс на улица „Панорама“ в Хасково.

От 17 кандидати, които изкараха курса, който започна на 18 март, двама не се явиха заради заболяване, а един беше скъсан. Те имат възможност да се явят на поправка на 19 април, когато ще е изпитът за надграждащия курс за морски спасител.

Както Haskovo.info писа, сред курсистите има три жени, които издържаха днешния изпит, а една от тях е изявила желание и за морски спасител. Курсистите са от Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Първомай.

БЧКИзпитът включваше плуване 50 метра свободен стил под 50 секунди, извличане на пострадал от 20-ия метър под 1:20 минути и 20 метра плуване под вода. След това кандидатите се явиха на тест и първа долекарска помощ.

В понеделник започва курсът за морски спасители, за който предварително желание са изявили 10 души.

Курсът за спасители се организира от БЧК – Хасково. Цените не са променени – 348 лева за басейнов и 180 лева за морски спасител.

15 се обучават за спасители на закрития басейн в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button