Спорт

Злато, сребро и бронз за димитровгрдската борба от Световен спортен фестивал

Борба

Веселин Петров

С три медала се завърнаха възпитаниците на Спортен клуб по борба „Димитровград“ от Световния спортен фестивал 2012.

Форумът се проведе от 5 до 8 юли във Виена под патронажа на ЮНЕСКО. В него участваха 12 500 спортисти от целия свят. Те се състезаваха в 13 вида спорт, единият от които бе борба.

Димитровградчани бяха представени от Иван Янков, който се състезава във възрастова група до 15 години в категория 38 кг. и Веселин Петров в кат. 53 кг. Третият ни участник Драгомир Димов въпреки, че е на 15 години се наложи да мери сили в по-горната група до 18 години, тъй като  неговата категория 85 кг. не фигурираше при по-малките, съобщават от димитровградския клуб.

Въпреки това и тримата са призьори. Веселин Петров стана шампион побеждавайки на финала австриец.  Иван Янков завоюва сребърен медал след като водеше срещу унгарски състезател в среща за златото, но се контузи. Бронзовото отличие спечели Драгомир Димов, който за третото место победи борец от Малта.

Следващото и най-важно за годината предизвикателство за клуба е предстоящото участие на Виктория Бобева, Микяй Наим и Димитър Иванов на Европейското първенство за кадети и кадетки в Катовице /Полша/ от 17 до 22 юли.

Борба

Иван Янков

Борба

Драгомир Димов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button