Регион

Курбан, оркестър и изложба на събора в Спахиево

параклисаЦялото ръководство на община Минерални бани начело с кмета Мюмюн Искендер уважи традиционния събор в Спахиево, който се провежда от векове в деня на света Неделя – 7 юли. Християнската мъченица е смятана за закрилница на селото, нейното име ще носи и възстановеният местен параклис, който трябва да бъде готов през есента.

Той се гради с лични средства на 63-годишната Пенка Кирева, която е родом от Спахиево, както и с дарения от фирми и частни лица.

В деня на света Неделя празнична литургия в селската църква отслужи отец Серафим от хасковския храм „Свети Димитър“. Многобройните гости на събора, сред които бяха и кметовете на селата Татарево и Сусам, весели народен оркестър с ръководител Атанас Бойчев.

С финансовата помощ на община Минерални бани бе осигурен и курбан за празника. В същия ден в етнографския кът към читалище „Христо Ботев“ бе открита изложба на ръкоделия, в която жените от Спахиево демонстрираха своето майсторство и вкус.

Това лято предстои основен ремонт на читалищната зала със 70 места, за който ще са нужни близо 15 хиляди лева. Жителите на селото се надяват парите да бъдат осигурени чрез субсидия от община Минерални бани, както и от частни дарения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button