Регион

Заловиха 9 милиона цигари, скрити в прежда

Снимки АМКамион с близо 9 милиона къса контрабандни цигари, скрити в прежда, са задържали митничари на ГКПП Капитан Петко войвода.

Товарният автомобил, управляван от 32-годишен софиянец, пристигнал на българо- гръцката граница вечерта. По документи товарът е прежда за чорапи, предназначена за българска фирма.

Снимки АМТой е селектиран за проверка и ескортиран до „Капитан Андреево“ за рентгенова и щателна митническа проверка. При нея става ясно, че стоката е визуално нееднородна. В лявата страна и отзад в товарното помещение има само по един ред от декларираната прежда за чорапи, а останалото пространство е пълно с кашони с цигари.

При разтоварването е установено, че идващата от Гърция прежда е с български етикети. Зад нея митническите служители намират укрити над 8,7 милиона къса цигари от екзотичните марки „PIER“, „MALIMBO“, „MAXUS“ и „ESER“, всички без бандерол.

Цигарите са задържани, по случая работи разследващ митнически инспектор. Това е 84-тия случай от началото на годината. Предотвратени са загуби за бюджета за 1,5 милиона лева, съобщават от Агенция „Митници“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
математик
математик
10.07.2012 13:24 13:24

Вземете калкулатор и пресметнете какъв обем ще направят 9000000 цигари,дори ако се броят на брой,а не на къс)
Но явно така новината звучи по-интригуващо…

Back to top button