Хасково

Фолклорът на Жълти бряг – сред чудесата на България

Хор - Жълти брягПесните и танците на групата за автентичен фолклор към читалище „Съзнание – 1890“ в село Жълти бряг са включени в класацията „Чудесата на България“ . 

Чрез онлайн гласуване в следващите 3 месеца ще бъде определено кои символи от духовното богатство на България заслужават да бъдат под закрилата на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Крайното класиране на 30-те кандидатури в раздел нематериално наследство ще бъде обявено на 3 октомври тази година.

Репертоарът на групата включва седенкарски и хороводни песни от Беломорска Тракия, както и уникалните хора слядно и двойно.

Както Haskovo.info писа, в края на юни читалището в Жълти бряг получи грамота от Министерство на културата за участие в инициативата „Живи човешки съкровища – България 2012 г“ и за принос в съхраняването и популяризирането на родните традиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jordanka
jordanka
10.07.2012 19:21 19:21

pozdravlenij na grupata za uspehite

Back to top button