Регион

Над 50 екопроекта от Хасковска област очакват финансиране

Над 50 проекта са подали за конкурса „Чиста околна среда“ кметства, кметски наместничества, училища, детски градини в Хасковска област.

Община Тополовград възнамерява да почисти Папазовата чешма и да облагороди района около нея. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Хасково търси финансиране за изграждане на екофитнес, а село Стамболийски – за приключенски парк.

Две детски градини в Димитровград планират оформяне на алпинеум и билкови градинки. „Зелена занималня“ проектират в детска градина „Ален мак“ в Харманли, „зелена класна стая“ – в училището в ивайловградското село Белополци. Редица села, сред които Брод, Долно Ботево, Жълти бряг, кандидатстват за оформяне на кътове за отдих и детски площадки.

За класираните проекти на тема „Обичам природата и аз участвам“ ще бъдат разпределени средства в размер до 3 500 000 лв., съобщават от Държавното предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button