Хасково

„Спаси Хасково“: Съжаляваме, че не обжалвахме и кметските избори

След като ВАС потвърди решението за касирането на изборите в Хасково се върна доверието в съдебната и избирателната система – вотът на гражданите няма да бъде пропилян“, каза на пресконференция общинският съветник от „Ние идваме“ Марин Райчев. Той посочи, че на предстоящите избори за общински съветници те ще се явят под името „Спаси Хасково“.

Той обвини сегашното управление, че се стреми да прокарва решения за изграждането на фотоволтаици, откъдето да се печелят милиони.

„Успяхме за момента да блокираме това, но ще дойде старият общински съвет и знаем какво мнозинство има там ГЕРБ. Очакваме първите точки, които ще се опитат да прокарат да са за фотоволтаиците и за още едни 100 млн. евро в партийните каси, които най-вероятно ще се разходват за избори, натиск и влияние. Това е капиталовата програма на общината за 2 г.“, предупреди Райчев.

Общинският съветник изтъкна, че разходите на общината за съдебни разноски и по загубени дела са се увеличи през последния мандат до 788 855 лв., при 300 000 лв. по времето на кмета Добри Беливанов. При Станислав Дечев разходите за външни услуги стигали 14.5 млн. лв., а при Беливанов били средно 8 млн. лв. на година, като не ставало ясно как се харчат тези средства.

Райчев каза, че Мартин Узунов, който напусна сесийната група няма да бъде канен в листата. Не е взето решение и дали да бъде поканен Николай Ставрев, който беше кандидат за кмет на общината.

„Съжаляваме, че не искахме касиране на изборите за кмет. Ние сме млада формация без политически и съдебен опит. Силите ни стигнаха да съберем нарушенията от вота за общински съветници. Ситуацията щеше да е идентична и при този за кмет“, допълни Райчев.

Той направи прогноза, че „Спаси Хасково“ може да вкара над 5 съветника в следващия местен парламент, на база и на близо 7 000 невалидни бюлетини от последните избори, от които една голяма част биха били за тях.

Неговият колега в общинския съвет Валентин Маринов каза, че друг успех за групата е вкарването в бюджета на средства за изграждането на улица от квартал „Бадема“ към Кенана. Той очаква динамична и сложна предизборна кампания.

„Надяваме се не на черна кампания с обиди, а да бъде градивна, защото го правим за община Хасково. Взели сме си поуките и смятаме, че ще имаме една по-добра кампания“, допълни Маринов.

Окончателно: Нови избори за Общински съвет в Хасково

След касирането на изборите за местен парламент: Съветниците от мандат 2019 – 2023 се връщат

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кирил Петков
Кирил Петков
09.04.2024 16:20 16:20

Хасковски боклуци

Тодор
Тодор
10.04.2024 12:45 12:45

Тъпири

Back to top button