Спорт

Хасковлийка световна вицешампионка на кумите

КаратеТоп състезателката на хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ Силвия Вангелова се завърна със сребро и вицешампионска титла от най-престижното състезание до 18 години на Световната карате федерация за 2012-та – „Карате 1 – Пета световна купа“.

Домакин на тридневния турнир бе гръцкия остров Корфу, а в него участваха над 500 състезатели от 35 държави от целия свят, сред които Англия, Китай, Италия, Русия, Аржентина, Австралия, Израел, Турция, Иран и Египет.

Силвия Вангелова грабна сребърно отличие на кумите в категория до 54 кг при много силна конкуренция. „В нейната категория участваха медалистки от европейски, азиатски, африкански шампионати, както и от световни първенства и купи и Силвия се пребори и победи някои от тях“ – коментира за  Haskovo.info президентът на „АидаНет Вадо-рю“ инж.Георги Ривов, който е и генерален секретар на Българската национална федерация по карате. 

КаратеПо пътя към вицешампионската титла неговата възпитаничка безапелационно преодоля 7-мата на европейското първенство състезателка от Азърбайджан със 7:3, гъркинята – европейска вицешампионка от Баку с 8:0, шампионката на Турция и трета от Световната купа с 1:0. В борбата за златото Силвия се изправи срещу египтянка -миналогодишна шампионка на Световната купа и медалистка от Африканския шампионат.

 Отличието на хасковлийката на кумите е третият сребърен медал за Българската национална федерация от Световни първенства и купи, което нарежда Силвия сред най-успешните каратеки у нас.

Другият ни състезател на остров Корфу – Васил Ривов също се завърна с отличие при 12-13-годишните. В дебюта си на състезание от Световната купа той завоюва бронз на кумите в категория до 45 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button